Omega 3 és omega 6 zsírsavak az állóképesség fokozásához

Az esszenciális zsírsavak a hormon termelésünk alapját jelentik, és számos létfontosságú biokémiai folyamathoz nélkülözhetetlenek. Az esszenciális zsírsavak közül az omega 3-6 telítetlen zsírsavak aránya nagy jelentőséggel bír.

Érdemes több omega 3 zsírsavat fogyasztani, mert szervezetünk akkor működik optimálisan, ha az omega 3 és az omega 6 zsírsavakat megfelelő arányban vesszük magunkhoz.

Szervezetünk alkotórészeinek helyes és megfelelő funkcionálásához akár csak a vitaminokat, ásványi anyagokat, telítetlen zsírsavakat is kell fogyasztanunk a mindennapi étkezések során.

dvitamindoktorno.jpg

A telítetlen zsírsavaknak lényeges befolyása van a testünk állóképességére és az általános egészségi állapotunkra. Az igény jelentősen megnő az omega 3-6 zsírsav összetevőkre nehéz fizikai tevékenység esetén, amit csak egy jól kiegyensúlyozott étrenddel lehet biztosítani, és megfelelő mennyiségben tartalmazza a "jó zsírokat". Ha korlátozzuk a mindennapos étkezésből származó zsírfogyasztást, akkor az omega 3-6 zsírsavak hiánya miatt lényeges fizikai teljesítmény csökkenés lehet.

 

Az Omega 3-6 zsírsavak segítik az izomszövet növekedését, hozzájárulnak a magas energiaszint fenntartásához, a zsírszövet csökkenéshez, antioxidáns tevékenységhez, az immunrendszer működéséhez, a porcok és ízületi kapcsolódásokhoz, és a test regenerációjának felgyorsításához.

Az omega 3 zsírsavak csökkentik a koleszterin lerakódást az erekben, a vérrög kialakulását és segítik a telített zsírok eloszlását. Az omega 3 és omega 6 zsírsavak arányában az omega 3 zsírsavat kell előnyben részesíteni, nagyobb arányban fogyasztani. A túl sok omega 6 zsírsav gyulladásokra és szívproblémákra hajlamosíthat.

Az Omega 3 főzéskor károsodik, csak hidegen sajtolt formában alkalmas a fogyasztásra.