Omega 3-6 egyensúly

Szervezetünk alkotórészeinek helyes és megfelelő funkcionálásához akár csak a vitaminokat, ásványi anyagokat, telítetlen zsírsavakat is kell fogyasztanunk a mindennapi étkezések során. A telítetlen zsírsavaknak lényeges befolyása van a testünk állóképességére és az általános egészségi állapotunkra.

Az igény jelentősen megnő az omega 3-6 zsírsav összetevőkre nehéz fizikai tevékenység esetén, amit csak egy jól kiegyensúlyozott étrenddel lehet biztosítani, és megfelelő mennyiségben tartalmazza a "jó zsírokat".

Ha korlátozzuk a mindennapos étkezésből származó zsírfogyasztást, akkor az omega 3-6 zsírsavak hiánya miatt lényeges fizikai teljesítmény csökkenés lehet.

belso_harmonia.jpgAz Omega 3-6 zsírsavak segítik az izomszövet növekedését, hozzájárulnak a magas energiaszint fenntartásához, a zsírszövet csökkenéshez, antioxidáns tevékenységhez, immunrendszer működéséhez, a porcok és ízületi kapcsolódásokhoz, és a test regenerációjának felgyorsításához.

Olyan olajkeveréket válasszunk ami optimális arányban tartalmazza az omega 3-6 zsírsavakat, a 2:1 arány a megfelelő az egészség szempontjából, és csak hidegen préselt olajakból készüljön.