Omega 3 -6 zsírsavak segítik az izomszövet növekedését

Az Omega 3, 6 zsírsavak segítik az izomszövet növekedését, hozzájárulnak a magas energiaszint fenntartásához, a zsírszövet csökkenéshez, antioxidáns tevékenységhez, az immunrendszer működéséhez, a porcok és ízületi kapcsolódásokhoz, és a test regenerációjának felgyorsításához.

Az Omega 3 főzéskor károsodik, csak hidegen sajtolt formában alkalmas a fogyasztásra. Szervezetünkben az Omega-3 zsírsavak közreműködnek létfontosságú vegyi hírvivő anyagok, a prosztaglandinok előállításában is. Némely prosztaglandinok arra is képesek, hogy halomra pusztítsák az emlő-, tüdő- és prosztatarák-sejteket. Az Omega-3 zsíroknak a rákgyógyászatban így potenciális klinikai hasznuk is van.

omega-3.jpg

Az Omega-6 zsírsavak a szervezet bizonyos funkcióihoz elengedhetetlenek azonban, ha az arányuk túl nagy az Omega-3 zsírsavakhoz képest, gyulladáskeltő prosztaglandinokat is létrehoznak, melyek elősegítik a rákos daganatok kialakulását és növekedését.

 

Az Omega-3 zsírok közül az alfa-linolénsav az Omega-6 effajta hatását féken tartják. A rák elleni optimális ellenálló képességhez, jóval több Omega-3-at, mint Omega-6-ot kell fogyasztani táplálék, vagy táplálékkiegészítő termékek formájában.