Omega 3 - 6 zsírsavak befolyásolják általános egészségi állapotunkat

Az omega 3 - 6 telítetlen zsírsavaknak lényeges befolyása van szervezetünk állóképességére és az általános egészségi állapotunkra. A mindennapos zsírfogyasztás korlátozása az omega 3 - 6 zsírsavak hiányához vezet, ami fizikai teljesítmény csökkenést eredményez.

Az fent említett zsírsavak segítik az izomszövet növekedését, hozzájárulnak a magas energiaszint fenntartásához, a zsírszövet csökkenéshez, antioxidáns tevékenységhez, az immunrendszer működéséhez, a porcok és ízületi kapcsolódásokhoz, és a test regenerációjának felgyorsításához.

omega36.jpg

Az omega 3 és omega 6 zsírsavak táplálkozásbiológiai hatása a szervezetben jórészt ellentétesek, bioaktív származékaik különböző módon befolyásolják az erek tónusát, ellentétes a véralvadásra vagy a gyulladásos folyamatokra kifejtett hatásuk. Az egyensúlyt, a szervezet megfelelő működéséhez a két esszenciális zsírsav bevitelének megfelelő mennyisége és aránya biztosítja. Mindkét zsírsav családra szükségünk van, az egyensúly miatt, és éppen ez ami sok ember étrendjéből hiányzik. Az ideális omega 3 omega 6 egyensúly (hosszútávon) 1:1 arány.

Az esszenciális zsírsavakat tartalmazó kiegészítők pótolják a táplálkozási hiányosságokat és elősegítik az optimális teljesítmény és egészségi állapot elérését. A halolaj erre kiválóan alkalmas, fő előnye, hogy ALA-t és emellett nagy mennyiségű DHA-t tartalmaz.